Marx-opiston kesätapaaminen 7.–9.8.2020

12.5.2020

Vähäjärven lomakodin mainoskuva
Vähäjärven lomakodin mainoskuva

Marx-opisto on Demokraattisen sivistysliiton opintokeskuksen viikonloppukurssi, jossa opiskellaan marxilaista teoriaa ja käytännön toimintaa. Kesätapaaminen järjestetään Hauhon Vähäjärvellä.

Hae mukaan Marx-opistoon tästä!

Marx-opisto on Demokraattisen sivistysliiton opintokeskuksen viikonloppukurssi, jolla opiskellaan marxilaista teoriaa ja käytännön toimintaa. Kurssi järjestetään kaksi kertaa vuodessa, talvella ja kesällä. Kurssille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat opiskella taitoja toimia luokkatietoisessa työväenliikkeessä.

Tämänkertaisessa tapaamisessa pureudutaan seuraaviin aiheisiin:

  • pandemioiden vaikutukset yhteiskunnallisessa muutoksessa
  • kapitalistisen yhteiskuntajärjestelmän kriisialttiudet
  • Covid-19 pandemian aiheuttama maailmanlaajuinen lama ja sosialistisen vaihtoehdon mahdollisuudet.

Viikonlopun aikana aihepiiriin käsitellään ennakkomateriaalin, asiantuntija-alustusten ja ryhmätöiden avulla. Tarkat aiheet ja asiantuntijavieraat selviävät lähempänä ajankohtaa ja päivitetään tälle sivulle.

Marx-opisto on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset eväitä radikaaliin vasemmistolaiseen vaikuttamiseen ja haluat oppia lisää järjestötyöstä. Teoriaa ja käytäntöä yhdistävän opiston tarjonta on tarkoitettu erityisesti nuorille ja vasta mukaan toimintaan tulleille. 

Marx-opiston suuren suosion vuoksi osallistujat valitaan tällä kertaa hakijoista. Valituksi tuleminen ei edellytä aikaisempia marxilaisuuden opintoja. Valituille ja varasijan saaneille ilmoitetaan valinnasta juhannukseen mennessä. Haku tapahtuu tästä ja hakuaikaa on kesäkuun 15. päivään asti.

Käytännön järjestelyt

Marx-opiston kesätapaaminen pidetään Hämeenlinnan Hauholla. Kurssin osallistumismaksu on 80 euroa (sis. ohjelma, ruokailu ja majoitus). Maahanmuuttajat, työttömät, eläkeläiset sekä muut opintoseteleihin oikeutetut voivat kuitata osallistumismaksun opintosetelillä ilmoittautumisen yhteydessä.

DSL:n opintokeskus korvaa osallistujien matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon hinnan mukaisesti. Kurssin ohjelman ajan on mahdollisuus lastenhoitoon. Lasten majoitus ja ruoat ovat osallistujille maksuttomia.

Huom! Jos kurssille on enemmän kiinnostuneita kuin kyetään ottamaan, painotetaan valinnassa kommunistisessa liikkeessä toimimista siten, että vasta mukaan tulleet toverit ovat etusijalla. Myös sukupuoli huomioidaan valinnoissa niin, ettei yhtä sukupuolta ole 60 prosenttia enempää osallistujista.