Piirin kannanottoja

Uutisia

SKP:N Uudenmaan Piirin kannanotto TES- ja Kiky keskusteluun

17.1.2020
Kiky-politiikan todellinen sisältö on palkansaajien kannalta murskaavan heikko. Sen tuloksena työaikaa pidennettiin ilman palkkaa kolmella päivällä vuodessa, työnantajien sotu-maksuja siirrettiin miljardeja työntekijöiden maksettavaksi ja matalatasoisen palkkakehityksen lisäksi leikattiin julkisen sektorin työntekijöiden lomarahoja.

Tulonjakoa muutettava työntekijöiden eduksi!

20.12.2019
SKP-Uudenmaan Puheenjohtaja Arto Viitaniemen kannanotto Uudenmaan piirijärjestön puolesta

Sote-esitys kaadettava

20.4.2018
Eduskunta käsittelee parhaillaan sote-uudistuksessa kovinta kritiikkiä herättänyttä ns. valinnanvapausesitystä. Hallituksen tavoitteena on saada koko sote-ja maakuntalakipaketti päätökseen kesäkuun loppuun mennessä.

Kaikki tuki Nobinan kuljettajien lakolle

22.9.2017
Kun pääluottamusmiehen asemaa uhataan, ei työntekijöille jää muuta vaihtoehtoa kuin puolustautua lakolla. Nobinan työntekijöiden reaktio on oikea ja näyttää heidän olevan tosissaan oikeuksiensa suhteen.

Soten ”valinnanvapaus” – miljardikaappaus terveysfirmoille

22.5.2017
Sipilän hallituksen sote-hankkeeseen Kokoomuksen ajama terveyspalvelujen valinnanvapaus ei tarkoita sitä, että palvelujen käyttäjille tulisi joitakin uusia valinnan mahdollisuuksia.

Veroparasiitit irti yhteiskunnan elämänsuonista

21.4.2016
Panama-paperit toivat selkeästi esiin sen, miten on mahdollista että vaikka Suomessa on rahaa enemmän kuin koskaan, voidaan samaan aikaan kärsiä julkisen talouden rahoitusongelmista.

Ostovoimaa on lisättävä!

17.3.2016
Työntekijöille tarjotaan Juha Sipilän hallituksen ja EK:n toimesta kahta vaihtoehtoa; eli heikennyksiä työ ja palkkaehtoihin joko lainsäädäntöteitse pakkolaeilla tai ns. kilpailukykysopimuksella.

Tyhjä valinnanvapaus kilpailuaseena

2.12.2015
Hallituksen sote -ratkaisun kokoomuksen mainostama osa oli asiakkaitten vapaus valita yhteiskunnan ylläpitämän terveydenhuollon ja kaupallisen yksityisen lääkäriaseman tai mystisen kolmannen sektorin tuottaman palvelun välillä.

Liikkeelle leikkauspolitiikkaa vastaan

8.6.2015
Juha Sipilän porvarihallitus leikkaa työttömiltä, opiskelijoilta, eläkeläisiltä ja lapsiperheiltä. Se heikentää ihmisten laajasti käyttämiä ja tarvitsemia julkisia peruspalveluja ja kiristää ay-liikettä työ- ja palkkaehtoja heikentäviin pitkiin sopimuksiin.

Eläkkeitä on korotettava heti 100 euroa kuukaudessa!

16.4.2015
Ylisuuriksi paisuneiden työeläkerahastojen arvo on vuonna 2015 kohonnut 177 miljardiin euroon. Nuo varat kuuluvat nykyisille ja tuleville eläkeläisille, ne eivät ole hallituksen ja eduskunnan omaisuutta vaikka ne tekevätkin päätöksiä monista eläkkeisiin liittyvistä asioista.

Leikkaajilta on kadonnut jarru

26.2.2015
Suomen hallitus on leikannut ja säästänyt niin peruspalveluista kuin julkisista palveluistakin ja erityisen rankasti on karsittu kuntien taloutta. Tämä on johtanut siihen, että perusturvan varaan putoavat ihmiset eivät enää tule toimeen riittämättömällä sosiaaliturvalla puutteellisten palvelujen kanssa kamppailleessaan.

EU ja Nato irti Ukrainasta!

14.4.2014
USA:n ja EU:n tukemalla Ukrainan vallankaappauksella tähdättiin estämään Venäjän oman, EU:n kanssa kilpailevan Euraasian vapaakauppa-alueen vahvistumista.

Sote-hanke johtaa katastrofiin

10.4.2014
Hallituksen ja eduskunnan oppositiopuolueiden yhdessä sopima esitys kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen keskittämisestä viiteen massiiviseen erva-alueeseen vie noin 60 prosenttia kuntien päätösvallasta suppeille johtoryhmille, kyseenalaistaa kuntien itsehallinnon periaatteet ja olemassaolon oikeuden. Se johtaa lähipalvelut katastrofin partaalle ja avaa tien kunnallisten palvelujen yksityistämisen laajentumiselle.

Kuntien kannettava vastuunsa asumisesta

16.8.2013
Suomen kommunistisen puolueen Uudenmaan piirijärjestö vetoaa uusmaalaisiin kuntiin, että ne eivät jatkaisi lyhytnäköistä vuokra-asuntojensa myyntiä.

Hallituksen esitys vanhuspalvelulaiksi ei paranna vanhusten hoitoa

16.5.2012
Hallituksen asettama ohjausryhmä luovutti 19.4.2012 peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonille esityksen vanhuspalvelulaiksi. Esitys ei lupaa kauan kaivattua parannusta vanhustenhoitoon.

Me tarvitsemme joukkoliikenteen

20.8.2010
Joukkoliikenteen tulee palvella ensisijaisesti ihmisten joka päiväisen elämisen asettamia tarpeita. Jokapäiväisiin palveluihin ja töihin pitää päästä nopeasti ja vaivattomasti myös ilman omaa autoa.
RSS