Veroparasiitit irti yhteiskunnan elämänsuonista

21.4.2016

Parasiitit pois!
Parasiitit pois!

Panama-paperit toivat selkeästi esiin sen, miten on mahdollista että vaikka Suomessa on rahaa enemmän kuin koskaan, voidaan samaan aikaan kärsiä julkisen talouden rahoitusongelmista.

Kyse ei ole rahan vähyydestä vaan siitä, että pääomatuloista peritään muun muassa EU-maiden keskitasoon nähden yli 5 miljardia liian vähän veroa ja osa pääomatulojen saajista jättää verot maksamatta kokonaan.

SKP:n Uudenmaan piiri katsoo, että osallistuminen yhteisten peruspalveluiden rahoitukseen ei voi olla vapaaehtoinen valinta. Myös rikkaimpien on maksettava osuutensa, jolloin verotaakkaa voitaisiin jakaa oikeudenmukaisemmin maksukyvyn mukaan ja esimerkiksi tavallisten palkkojen tai tällä hetkellä rankasti verotettujen työttömyyskorvausten veroa voitaisiin kohtuullistaa.

Pakolaisia tulee auttaa, mutta veropakolaiset tulee pysäyttää ja veroparasiitit on nitistettävä. Talouspolitiikan painopiste on siirrettävä työttömien ja köyhien kyykyttämisestä sinne, missä taloutemme oikea ongelma on, eli tulonjaon muuttamiseen palkansaajien ja pienituloisten hyväksi. On varmaa, että ministerien omat rahoittajat tästä suuttuvat, mutta nyt Sipilän on valittava kumpaan suuntaan pyllistää: Näille hyville veljilleen vai meille tavallisille ihmisille?

SKP:n Uudenmaan piirijärjestön vuosikokokous
21.4.2016