Rasismi ja fasismi hiiteen Espoosta

30.4.2021


Maksuton joukkoliikenne, eläinten oikeudet, rasismin ja fasismin vastustaminen - siinä espoolaisen kokkivegaani Shennadoah Beaumontin kuntavaaliteemoja.

Espoossa monet paikallispoliittiset päätökset tehdään yksityisautoilun ehdolla – liian monet, mikäli Shennandoah Beaumontia on uskominen.

– Tuntuu, että autot ovat vallanneet koko Espoon. Autoille on varattu enemmän tilaa kuin ihmisille. Joukkoliikenteen käyttäjiä pidetään B-luokan kansalaisina. Julkisilla pääsee täältä Espoon keskuksestakin mihin tahansa, mutta silti kaikilla pitää muka olla auto.

Kuntavaaleissa ehdokkaana olevan Beaumontin eräs tavoite onkin maksuton julkinen liikenne pääkaupunkiseudulle.

Kasvisruokaa lapsille

Shennandoah Beaumontin suomalaisittain erikoinen nimi selittyy hänen taustallaan: äiti on suomalainen ja isä kanadalainen. Hän muutti 11-vuotiaana Kanadasta Suomeen Espooseen.

Ammatiltaan Beaumont on suurtalouskokki.

– Mietin, että piti kolmikymppisenä joku ammatti oppia, niin miksei sitten kokki. Olen työskennellyt muun muassa koulukeittiössä, ja on erityisen mukavaa tehdä ruokaa lapsille. Lasten ruokkiminen on tärkeää, hymyilee Beaumont.

Ruuanlaiton ohella Beaumontin sydäntä lähellä ovat eläimet. Tällä hetkellä koiria on yksi oma, ja usein on myös kavereitten koiria hoidossa. 

Eläinten oikeuksien puolesta puhujana Beaumont on ruokavalioltaan vegaani.

– Haluan vaaleissakin korostaa lähi- ja kasvisruuan merkitystä ja asemaa erityisesti kouluissa ja muissa julkisissa palveluissa. 

Espoossa asuu pienituloisiakin

Vaikka Espoosta monella on mielikuva ennen muuta hyvätuloisten asuinalueena, Shennandoah Beaumont haluaa muistuttaa, että kaupungissa asuu pienituloistakin porukkaa, joka ansaitsee saada oman äänen kuuluville valtuustossa. 

Espoon keskuksesta Beaumontilla ei ole pahaa sanottavaa.

– Mainettaan parempi alue, täällä on rauhallista ja saa olla omissa oloissaan. 

Alueella asuu paljon maahanmuuttajataustaista väkeä, mutta Beaumontin mukaan he eivät häiritse ketään vaan elävät omaa elämäänsä. 

Beaumont vastustaa aktiivisesti rasismia ja fasismia, joiden tunnuksia silloin tällöin näkee levitettävän myös Espoossa. Vapaa-aika kuluu lemmikkien ohella musiikin kuuntelun parissa, ja myös musiikissa saa Beaumontin mielestä olla sanomaa.

– Rasismi ja fasismi hiiteen! tulee hänen kantansa kaikille varmasti selväksi!