Vaalit

Kuntavaaleissa on hyvä meininki. Kuvassa vantaalainen Ida Kettunen.

Uudenmaan ehdokaskattaus erinomainen

Kautta maan puolueiden ehdokaslistat ovat kutistuneet roimasti, mutta kommunistien ehdokastilanne on Uudellamaalla parantunut. Uusina kuntina tulivat nyt mukaan Karkkila, Lohja ja Porvoo. Näissä ei ole hetkeen ollut SKP:n listaa, joten piirijärjestön eteneminen asiassa on todella positiivista. 

Erityisen hyvä tilanne on Espoossa, Hangossa ja Porvoossa. Näissä kaikissa on saatu reippaasti lisää ehdokkaita ja Porvoossa on uutena kuntana nyt heti 5 hienoa ehdokasta.

Hangossa kokeillaan aivan uudenlaista kampanjointia ja politiikan tekemisen mallia kun Katujen parlamentti on ponnistanut kaupunginvaltuutettu Marko Niemen ympärille sitoutumattomien voimin kaikkiaan 7 ehdokkaaseen. Katujen parlamentti tekee omanlaisensa kampanjan ja päättää itsenäisesti omat teemansa ja aloitteensa. Tarkoituksena on myös jatkaa ja laajentaa kabinettien ulkopuolista toimintaa myös vaalien jälkeen ja kutsua hankolaiset laajasti poliittiseen päätöksentekoon. Demokratia on aivan liian arvokasta annettavaksi vain valtuutettujen käsiin.

Porvoossa SKP:llä on suunta eteenpäin ja uudet innokkaat aktiivit ovat tarttuneet hyvällä otteella vaalityöhön. Paikalliset teemat ovat edustettuina ja tarvittaessa löytyy näkemystä myös mm. ay-politiikasta, maahanmuuttajien tilanteesta, homekouluista ja vammaispalveluiden toteutumisesta Porvoossa. Porvoossa tehdään yhteistyötä STP:n kanssa ja listalla on siellä mukana Kalevi Wahrman.

Espoossa ehdokasasettelu eteni hyvin ja mukaan saatiin lukuisia nuorempia ehdokkaita ja myös maahanmuuttajaehdokas Nozwar Nazari. Myös Tiedonantajan päätoimittajan mukana oleminen on hieno lisä listalla.

Vantaalla listan pituudessa ei aivan ylletty edellisiin vaaleihin, mutta mukana on kaksi vammaisaktiivia, jotka ovat lähteneet mukaan myös puolueen toimintaan. Sote-asioiden ollessa yksi vaalien isoista kysymyksistä tämä on erittäin hyvä asia ja mahdollistaa konkreettisiin asioihin pureutumisen Vantaan vammaispolitiikassa.

Edellä mainittujen kuntien lisäksi ehdokkaita asetetttiin myös Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raaseporissa, Sipoossa ja Tuusulassa.

Yhteistyötarjoukseemme tarttuivat KTP ja STP, mutta valitettavasti Vasemmistoliitto ei halunnut solmia teknisiä vaaliliittoja, vaikka tästä käytiin neuvotteluja useammalla paikkakunnalla.

Kaikki ehdokkaamme löydät vasemmalla olevan linkin takaa, tervetuloa tutustumaan!