Kuntavaalit 2021

Suomen kommunistinen puolue asettanut Uudellamaalla kuudessa kunnassa ehdokkaita

Kevään kuntavaaleissa voi Uudellamaalla äänestää Suomen kommunistisen puolueen (SKP) ehdokkaita kuudessa kunnassa. Suurimmat listat ovat Vantaalla ja Espoossa.

SKP:n tavoitteena on edelleen ottaa uusia paikkoja valtuustoihin ja siihen on monella paikkakunnalla realistiset mahdollisuudet, huomauttaa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg.

– Kampanjoinnissa on otettu isoja askeleita somen ja uusien näkyvyyden paikkojen haltuun otossa, sanoo Sandberg.

SKP:n päävaalitunnus on ”Hävittäjämiljardit kuntapalveluihin”. Vantaalla ehdolla oleva Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo haluaakin, että Vantaan kaupunki ottaa kriittisen kannan Suomen hallituksen valmistelemiin hävittäjähankintoihin.

– Kymmenien miljardien hävittäjäkulujen vaikutus tulee näkymään myös entistä kiristyvämpien kuntatalouksien muodossa, sillä kuntien valtionosuuksia tullaan varmasti leikkaamaan entistään, pohtii Mäntysalo.

Hän nostaa myös kuntien työllistämisen potentiaalin esiin.

– Vantaan kuntapalveluissa on todellinen resurssipula. Kaupungin on ryhdyttävä palkkaamaan lisää ihmisiä palveluihin ja kehitettävä kunnallista palvelutuotantoa paremmaksi ja laajemmaksi.

Espoolainen Vaihtoehto EU:lle tiedotuskeskuksen hallituksen Arjo Suonperä arvostelee tapaa, miten Suomi aikoo hyväksyä Euroopan unionin 750 miljardin niin sanotun elvytyspaketin takaisinmaksuun liittyvän noin 7 miljardin EU-velkojen yhteisvastuun. Suonperä muistuttaa, että kaikki ne miljardit ovat pois pandemian torjuntatyöstä ja hoidosta.

– Jos hallitus hassaa kymmenen seuraavan vuoden aikana lähes 20 miljardia hävittäjähankintoihin ja EU:n tukemiseen, se ei pysty antamaan tarvittavaa valtiontukea isoille kaupungeille pandemian hoitoon ja terveydenhoidon parantamiseen, sanoo Suonperä.

SKP:n kuntavaaliohjelmassa korostuvat vuonna 2021 konkreettiset ja äärimmäisen tärkeät vaatimukset ihmisten hyvinvoinnin rakentamiseksi. Kunnilta on jo vuosikymmeniä leikattu varoja samaan aikaan, kun porvareille ja hyvätuloisille on annettu verohelpotuksia ja yrityksille jaettu tukia. Mikäli kuntien mahdollisuudet parantaa ihmisten hyvinvointia otettaisiin kokonaisuudessaan käyttöön, saisimme lisää työpaikkoja, hyvinvointia ja varmuuden siitä, että ongelmiin löydetään ratkaisuja.

Lue Uudenmaan kommunistien kuntavaalilehti (PDF)

Suomen kommunistisen puolueen kuntavaaliehdokkaat Uudellamaalla:

Espoo: 566 Beaumont, Shennandoah, kokki. 567 Korvela, Marko, toimittaja, muusikko. 568 Kurttila, Heikki, tekniikan tohtori. 569 Manner, Hannele, lastentarhanopettaja, eläkeläinen. 570 Suonperä, Arjo varatuomari.

Vantaa: 465 Ekman, Heikki, opiskelija. 466 Karttunen, Jari, pääsihteeri, filosofian maisteri. 467 Kaukoluoto, Eeva, kehittämiskonsultti, filosofian tohtori. 468 Kähmi, Ossi, linja-autonkuljettaja, filosofian maisteri. 469 Mäntysalo, Jiri, graafikko.

Järvenpää: 289 Viitaniemi, Arto, sorvari, eläkeläinen.

Karkkila: 82 Härkönen, Martti, eläkeläinen, hiekkapuhaltaja.

Lapinjärvi: 32 Ahokas, Jukka, piirisihteeri, lähihoitaja.

Nurmijärvi: 192 Tarhonen, Seppo, eläkeläinen.