Hyvää Vappua Toveri!

30.4.2020


Pandemiatilanne ei estä työläisiä juhlimasta vappua tänäkään vuonna.

Historialliseen vappuun valmistautuminen on täydessä käynnissä ympäri maan. Vuoden tärkeintä työväenjuhlaa vietetään poikkeusoloissa COVID-19 -pandemian johdosta, mutta se ei ole saattanut puolueita, ammattiliittoja ja järjestöjä ahdinkoon vapun osalta. Verkossa on mahdollista katsella lukuisia erilaisia vapun livestriimejä, joissa esiintyy suuri joukko artisteja ja puhujia.

Tiedonantaja on mukana aamupäivällä klo 11 alkaen Taisteleva työväen vappu -lähetyksessä, joka järjestetään yhteistyössä Suomen kommunistisen puolueen ja Kommunistinuorten kanssa. Lähetyksessä esiintyy kolminkertainen freestyle-räpin SM-voittaja MC Kajo. Juontajana livestriimissä nähdään Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén ja vapun taisteluterveiset kuullaan suorana SKP:n JP (Juha-Pekka) Väisäseltä ja Kommunistinuorten Jiri Mäntysalolta. Lisäksi lähetyksessä kurkataan, miten Euroopan vasemmisto viettää kansainvälistä työläisten juhlaa. Seuraa lähetystä 1.5. klo 11 alkaen SKP:n Facebookissa.

SKP:n Helsingin piiri viettää vappua virtuaalisesti koko päivän, ja ohjelma huipentuu klo 14:00 alkavaan suoraan lähetykseen Pakilan työväentalolta. Valtteri Bruunin ja Elmeri Vehkalan vetämä työväenlaulutunti pitää sisällään myös virtuaalista yhteislaulua. Katso tarkemmat tiedot tapahtumasta Facebookissa.

SKP:n aktiivien kaikki vappupuheet on luettavissa vappupäivän aamuna osoitteessa www.skp.fi

Vapun tapahtumat koottu myös yhteen

Proletaarit.org listasi vapun livestriimit kätevästi luettavaan muotoon.

– Pandemiatilanne ei estä työläisiä juhlimasta vappua tänäkään vuonna. Perinteisesti marsseille kerääntyneet työväenjärjestöt ovat jalkautuneet erinäisille internet-kanaville puhumaan, laulamaan ja keskustelemaan. Kokosimme kaikki vapun vasemmistolaiset striimit ja lähetykset kätevästi artikkelimuotoon, kerrotaan järjestön sivuilla.

Proletaarit lähettää myös koko päivän Työväenluokan etävappua Youtube-kanavaltaan. Ohjelmassa on päivän mittaan kansainvälisiä vieraita, puheita ja vierailuja muiden järjestöjen striimeissä. Iltapäivällä klo 15 alkaen kanavalla nähdään paneelikeskustelu "Maailma kriisissä - miten työväenluokka voi voittaa?", johon osallistuu myös Suomen kommunistisen puolueen Tiina Sandberg ja Kommunistinuorien Jiri Mäntysalo.

Katso lisätietoja Proletaarien vappulähetyksestä Facebookista.