Luokkasodan terrori ei unohdu

28.1.2021


SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirin tiedotussihteeri Marko Korvela piti puheen Vainojen uhrien muistopäivänä Tammisaaressa punavankileirin muistomerkillä. 

SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirin tiedotussihteeri Marko Korvela piti puheen 27. tammikuuta Vainojen uhrien muistopäivänä Tammisaaressa punavankileirin muistomerkillä. 

– Tänä päivämääränä Neuvostoliiton puna-armeija vapautti natsi-Saksan ylläpitämän Auschwitzin keskitysleirin vuonna 1945. Tänään on myös Suomen työväenvallankumouksen 1918 alkamispäivä. Silloin alkanut vallankumouksellinen valta kesti kolme kuukautta. Sen aikana toimivat Kansanvaltuuskunta sekä Työväen Pääneuvosto työväen vallan toteuttajina, toteaa Korvela.

Suomen luokkasodan jälkeen imperialistisen Saksan avulla voittanut valkoinen osapuoli otti keskitysleirit käyttöön kauan ennen kuin natsi-Saksa. Korvela muistuttaa, että suomalaisilla vankileireillä kuoli arviolta 13 000 punaista, mikä on noin kolmasosa koko luokkasodan uhrimäärästä.

– Kuolleisuuden kannalta pahin leiri sijaitsi Tammisaaressa, jossa punavangit tapettiin pääasiassa tauteihin ja nälkään. Leiri oli toiminnassa aina vuoteen 1940 saakka, vuosia luokkasodan jälkeen. 

Korvela toteaa, että Suomen luokkasota oli osa laajempaa imperialististen pääomien konfliktia, joka nykyään tunnetaan ensimmäisenä maailmansotana. 

– Sodan jälkeen itsenäisessä Suomessa suoran vainon ja tuhoamisen lisäksi vasemmiston ja työväenliikkeen toiminnan mahdollisuuksia, ilmaisun- ja sananvapautta rajoitettiin mielivaltaisesti aina toisen maailmansodan päättymiseen saakka. 

Tänäkin päivänä Suomesta löytyy jopa korkean tason poliitikkoja, jotka ihailevat natseja ja fasisteja, vähättelevät juutalaisten kansanmurhaa sekä lietsovat rasistista vihaa sosiaalisessa mediassa ja entistä enemmän myös sen ulkopuolella. 

Korvela muistuttaa, että suomalainen duunari ei ole olemukseltaan rasisti eikä vähemmistöjä syrjivä.

– Suomalaisen duunarin kannalta ei ole väliä, onko riistäjä ylikansallinen vai kansallinen pääoma. Kamppailussa kapitalismia vastaan suomalainen duunari hakee kumppaneita yli valtioiden rajojen ja osoittaa solidaarisuutta muiden maiden työtä tekevien taisteluille. 

Espoossa kuntavaaleissa ehdokkaana oleva Korvela vaatii vaaleissa ehdotonta fasismin, natsismin ja rasismin vastaista linjaa. Syrjiville ideologioille ei pidä antaa senttiäkään periksi minkään verukkeen vuoksi. 

– On syytä muistaa, että fasistinen valta on finanssipääoman kaikkein taantumuksellisimpien, kansalliskiihkoisimpien ja imperialistisimpien ainesten avointa terroristista diktatuuria. Kommunistit ovat historiallisesti asettuneet aina eturintamaan vastustamaan fasismia. Kommunistit eivät tee sitä minkään erillisen syyn takia, vaan sen vuoksi, että fasismin vastustaminen on työtätekevän kansanosan etujen mukaista.

Korvela korostaa, että fasismin vastustaminen on tänäkin päivänä ennen muuta imperialismin ja suurpääoman vallan vastustamista.