SKP julkaisi valtakunnallisen kuntavaaliohjelmansa

3.2.2021

SKP:n puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen.
SKP:n puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen.

SKP:n puheenjohtajan Juha-Pekka Väisäsen mielestä kevään kuntavaaleissa kommunistien eräs päätavoitteista on luoda lisätyöpaikkoja kuntiin.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtajan Juha-Pekka Väisäsen mielestä kevään kuntavaaleissa kommunistien eräs päätavoitteista on luoda lisätyöpaikkoja kuntiin.

– Töissä kunnalla tai kaupungilla tarkoittaa sitä, että ollaan töissä omassa, kaikkien kuntalaisten yhdessä omistamassa, yhteisesti päätettyjä ja reiluja toimintatapoja ja tavoitteita noudattavassa yrityksessä, sanoo Väisänen.

Hänen mukaansa tulevaisuuden on oltava yhteisöllistä.

– Yhteisöllinen, kunnallinen vastuullinen omistaminen on tänään entistä kiinnostavampi vaihtoehto yksityisille riistoyrityksille, jotka vain laskevat viivan alle kertyvää. Voittojen keräämisen kiireiltään ne antavat vanhusten tippua sängyistään ja rapauttavat laajalla rintamalla pohjoismaista ajatusta hyvinvoinnista kaikille. SKP:n kuntavaaliohjelma antaa työvälineet ja toivoa toisenlaisesta politiikasta; vaihtoehtona kaiken yksityistämiselle ja ulkoistamiselle, sanoo Väisänen.

– Muuttamalla nykyistä, suuriin yksiköihin keskittävää toimintaa ja markkinat edellä -ajattelua, kaupungeissa peruspalvelut on mahdollista saada kävelyetäisyydelle kunnan itsensä tuottamina ja tekeminä palveluina. SKP avaa tietä toisenlaiselle ajattelulle, jossa ihmisten hädällä ei tehdä bisnestä. Vapaa-ajan palvelut, kulttuuri ja liikuntapalvelut ovat myös keskeisiä peruspalveluita, joiden merkitys terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä on tutkittua, Väisänen jatkaa.

Väisäsen mielestä kuntien on käynnistettävä kokeiluja palvelujen järjestämisestä kahdessa kuuden tunnin vuorossa.

– Minä haluan rakentaa parempaa tulevaisuutta. Luotan useiden tutkimusten tuloksiin, joiden mukaan kuuden tunnin työpäivä auttaa ihmisiä jaksamaan paremmin ja sairauspoissaolot vähenevät.

Historia on osoittanut, että työpäivän pituuden lyhentäminen on johtanut työn tuottavuuden kasvuun. Suomalaiset kunnat tarvitsevat tuottavuuden kasvua, ihmiset työtä, palkkaa ja perusturvaa.

– Palvelujen kehittämiseksi on ymmärrettävä poliittisen eliitin täydellinen epäonnistuminen kuntasektorilla. Nyt tarvitaan suunnanmuutos politiikkaan ja panostusta työntekijöiden hyvinvointiin ja osaamiseen. Siksi hävittäjämiljardit tarvitaan nyt edistämään työntekijöiden hyvinvointia ja osaamista kunnissa, sanoo Väisänen.

Lue koko SKP:n kuntavaaliohjelma täältä >>>