Kriittisten äänien liittoutumisen aika on nyt

20.5.2024

Piirroskuvituskuvassa punertavalla puupöydällä iso rauhanmerkki, työvälineitä ja kasvien lehtiä.
Kuva: Adobe Firefly.

Porvarihallitus edistää ympäristötuhoa sekä vie työläisiltä pois rahaa ja oikeuksia. Selväksi on myös tehty, ettei rauhan rakentaminen tai turvallisuuden lisääminen ole hallituksen työlistalla, kun rauhantyön yleisavustukset lakkautettiin. SKP:n Uudenmaan piirijärjestö haluaa muistuttaa yhteistoiminnan välttämättömyydestä taantumuksellisen linjan kääntämiseksi kohti reilumpaa kehitystä.

Ilmaisemme täyden tukemme Elokapinan Myrskyvaroitus-mielenosoituksille 7.6. alkaen Pariisin ilmastosopimuksen ja Suomen ilmastolain vastaisen hallituksen toiminnan paljastamiseksi. Elokapinassa ja ympäristöliikkeissä on tuotu yhä enemmän esiin tärkeää keskustelua maailmamme isoimmasta haasteesta – ilmaston lämpenemisestä, luonnon monimuotoisuuden ja hiilinielujen kapenemisesta sekä muiden ekologisten kriisien jatkumisesta. Nyt on pyrittävä löytämään ympäristö-, rauhan- ja ay-kysymysten yhteneväisyyden ja yhteistyön momentti.

Kannustamme etenkin ammattiyhdistys- ja rauhanliikettä tukemaan Elokapinaa ja muita ympäristötoimijoita sekä liittoutumaan nykyistä laajemmin. Pitkälle katsova toiminta työntekijöiden oikeuksien eteen edellyttää isolti planeetan elinkelpoisuuden ja luonnon monimuotoisuuden pelastamista sekä kriittisesti ajattelevien ihmisten yhteistyötä perusteetonta kuritusta ja tietoista kurjuuttamista vastaan. Laillisten vaikutuskeinojen ja mielipiteenvapauden rajoittaminen lakko-oikeuden kaventamisella tulee tarkoittamaan tarvetta kansalaistottelemattomuudelle äänen kuuluville saattamisessa. 

Puheet ja tavoitteet kunnianhimoisestakaan ilmastopolitiikasta eivät ole realisoituneet tarvittavana politiikkana, koska ratkaisut eivät ole ylittäneet kapitalismin ja vihreän imperialismin rajoja, joiden raameissa ympäristökriisi vain syvenee.

Vetoamme ay-liikkeeseen uusien mielenosoitusten järjestämiseksi oikeistohyökkäystä vastaan sekä kamppailuhengen lisäämiseksi edelleen porvariston mielivallan kampittamisen puolesta. Mielenosoituksiin ei tule kutsua hallituspuolueiden edustajia valehtelemaan.

Emme voi odottaa enää vaan tarvitsemme välittömiä ja tehokkaita toimia, jotka haastavat ennakkoluulottomasti vaihtoehdottomuuden harhan ja kapitalismin. Tämän hyväksi on edistettävä radikaalia, rauhanomaista kansalaistoimintaa. Puheet ja tavoitteet kunnianhimoisestakaan ilmastopolitiikasta eivät ole realisoituneet tarvittavana politiikkana, koska ratkaisut eivät ole ylittäneet kapitalismin ja vihreän imperialismin rajoja, joiden raameissa ympäristökriisi vain syvenee. Etenkin nuorten ilmastoliike on herättänyt tarpeellista huomiota tähän kriisiin sekä on juuri nyt myös vaatimassa laajasti vapautta Palestiinan kansalle ja kansainvälisen solidaarisuuden voittoa.

SKP:n Uudenmaan piirijärjestön vuosikokous 
15.5.2024